Maaseudun yritys- ja hanketukien haku on nyt auki Hyrrässä

Maaseudun yritys- ja hanketukien haut EU-rahoituskaudelle 2023–2027 ovat alkaneet Hyrrä-asiointipalvelussa 21.6. Nyt haettavissa ovat kaikki yritystukimuodot sekä hanketuista yhteisöjen investoinnit, koulutus- ja tiedonvälityshankkeet sekä valtaosa yhteistyöhankkeista mukaan lukien viljelijä- ja yritysryhmähankkeet sekä valmisteluraha.

Lisää hanketukimuotoja tulee hakuun syksyllä 2023. Silloin käynnistyvät esimerkiksi laajakaistahankkeiden, pienhankkeiden ja Leader-ryhmien kautta haettavien alueiden välisten hankkeiden haut. Tukien päätöksenteko ja maksaminen alkavat vaiheittain syksyn 2023 aikana.

Ensimmäisiä hakemuksia käsitellään Kuudestaan ry:n hallituksen kokouksessa 23.8. Kokouksessa käsiteltävät hakemukset tulee olla jätettynä Hyrrään 9.8. Seuraava hallituksen kokous on 27.9.

Tutustu hakuohjeisiin Kuudestaan -verkkosivuilla. Kuudestaan ry:n henkilökunta lomailee ja toimisto on suljettu heinäkuun. Kesän aikana saapuneisiin hakemuksiin lähetetään täydennyspyyntöjä elokuussa.

Vinkkejä hakemiseen:

  • Ennen hakemista varmista, että suomi.fi-valtuudet ovat kunnossa.
  • Tietoa yritystuista ja hakemisesta: https://kuudestaan.net/yrityksille/
  • Tietoa yhteisöille suunnatuista tuista ja hakemisesta: https://kuudestaan.net/yhteisoille/
  • Hakeminen tapahtuu Hyrrässä. joka on uudistunut käyttöliittymältään uudelle EU-rahoituskaudelle. Uudistunut asiointipalvelu ohjaa ja opastaa hakemuksen teossa aiempaa enemmän. Kirjaudu Hyrrä-asiointipalveluun osoitteessa https://hyrra.ruokavirasto.fi.
  • Hyrrä toimii parhaiten Google Chrome- ja Mozilla Firefox -selainten uusimmilla versioilla. Tunnistaudu palveluun pankkitunnuksilla, mo­bii­li­var­menteella tai sähköisellä henkilökortilla.