Yrityksille2022-01-26T15:02:50+00:00

Kuudestaan ry:n rahoituslinjaukset vuodelle 2022

Kuudestaan ry:n hallitus päätti vuoden 2022 ensimmäisessä kokouksessaan seuraavat rahoituslinjaukset:

Yritysten investointi- ja perustamistuella rahoitetaan pääosin alkavia ja pieniä yrityksiä. Suuremmat, pääosin 150.000 euroa ylittävät investoinnit ohjataan ELY-keskuksen maaseuturahastosta rahoitettavaksi.

Kuudestaan ry:lle voit jättää Hyrrän kautta hakemuksia jatkuvasti. Muista laittaa hakemukseen Kuudestaan ry:ltä haettaessa täppi kohtaan haetaan paikalliselta Leader-ryhmältä. Kuudestaan ry:n yritystukijaosto antaa hakemuksiin lausunnon, jonka jälkeen hallitus tekee päätöksen. Hallitus käsittelee ja päättää hakemuksista noin kerran kuukaudessa. Ennen yritystuen jättämistä, ota yhteyttä Kuudestaan ry:n toimistoon Paula Erkkilään tai Päivi Rintalaan. Kannattaa myös olla yhteydessä paikalliseen kuntasi yritysasiantuntijaan, joiden kanssa teemme tiivistä yhteistyötä.

Myös ELY-keskukselle hakemukset tehdään Hyrrän kautta sähköisesti. Tällöin sähköiseen hakemukseen laitetaan täppi kohtaan haetaan Ely-keskuksesta. Hakemusten käsittely ja päätöksenteko on Elyssä jaksotettu muutamaan kertaan vuodessa. Ennen yritystuen jättämistä kannattaa olla yhteydessä Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen yritystutkijoihin Anna-Mari Heinonen, puh. 0295 027 570 tai Juha Koski, puh. 0295 027 574.

Maaseudun yritystukien haku avautui 11.5.2015

Maaseudun hanketukien haku avautui ensimmäistä kertaa sähköisenä. Suurin osa hauista alkoi 11.5.2015.

Yritystukia voivat hakea maaseudun yrittäjät – maatilakytköstä ei vaadita. Yrityksen perustamistukea voi saada uuden yrityksen perustamiseen ja jossain tapauksissa yrityksen merkittävään tuotannon tai liiketoiminnan muutokseen.

Yrityksen investointitukea myönnetään tuotantotilojen tai uusien koneiden hankkimiseen sekä rakentamiseen. Yrittäjä voi saada tukea myös investoinnin toteutettavuustutkimukseen, jolla voi selvittää esimerkiksi kannattaako hankkia valmis tuotantorakennus vai rakentaa uusi.
Leader-ryhmät ja Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset neuvovat tukien hakemisessa ja Hyrrä-järjestelmän käytössä. Maaseudun yritys- ja hanketuet rahoitetaan Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta 2014–2020.

Lue lisää tuen hakemisesta lisälehdeltä Tuen hakeminen.

Go to Top