Vuoden 2019 Kuudestaan ry:n yritystukien Leader-rahoituslinjaukset

Kuudestaan ry:n hallitus on tehnyt yritystukien osalta rahoituslinjauksen vuodelle 2019. Kuudestaan ry rahoittaa kustannusarvoltaan noin 200.000 euroon saakka yltävät investoinnit. Pääosin tämän ylittävät investointihakemukset ohjataan Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksesta rahoitettavaksi.

Kuudestaan ry:lle voit jättää Hyrrän kautta hakemuksia jatkuvasti. Muista laittaa hakemukseen Kuudestaan ry:ltä haettaessa täppi kohtaan haetaan paikalliselta Leader-ryhmältä. Kuudestaan ry:n yritystukijaosto antaa hakemuksiin lausunnon, jonka jälkeen hallitus tekee päätöksen. Hallitus käsittelee ja päättää hakemuksista noin kerran kuukaudessa. Ennen yritystuen jättämistä, ota yhteyttä Kuudestaan ry:n toimistoon ja/tai paikalliseen kuntasi yritysasiantuntijaan, joiden kanssa teemme tiivistä yhteistyötä.

Myös ELY-keskukselle hakemukset tehdään Hyrrän kautta sähköisesti. Tällöin sähköiseen hakemukseen laitetaan täppi kohtaan haetaan Ely-keskuksesta. Hakemusten käsittely ja päätöksenteko on Elyssä jaksotettu muutamaan kertaan vuodessa. Ennen yritystuen jättämistä kannattaa olla yhteydessä Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen yritystutkijoihin Reijo Kivimäki, puh. 0295 027 570 tai Juha Koski, puh. 0295 027 574.

Maaseudun yritystukien haku avautui 11.5.2015

Maaseudun hanketukien haku avautui ensimmäistä kertaa sähköisenä. Suurin osa hauista alkoi 11.5.2015.

Yritystukia voivat hakea maaseudun yrittäjät – maatilakytköstä ei vaadita. Yrityksen perustamistukea voi saada uuden yrityksen perustamiseen ja jossain tapauksissa yrityksen merkittävään tuotannon tai liiketoiminnan muutokseen.

Yrityksen investointitukea myönnetään tuotantotilojen tai uusien koneiden hankkimiseen sekä rakentamiseen. Yrittäjä voi saada tukea myös investoinnin toteutettavuustutkimukseen, jolla voi selvittää esimerkiksi kannattaako hankkia valmis tuotantorakennus vai rakentaa uusi.
Leader-ryhmät ja Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset neuvovat tukien hakemisessa ja Hyrrä-järjestelmän käytössä. Maaseudun yritys- ja hanketuet rahoitetaan Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta 2014–2020.

Lue lisää tuen hakemisesta lisälehdeltä Tuen hakeminen.