Yrittäjäksi eläinten parissa

Suvi Vuorenmaa on vastikään perustanut koirahierontayrityksen kotipaikkakunnalleen Soiniin. Uudet toimitilat avautuivat marraskuussa ja nelijalkaisia asiakkaita riittää niin Soinista kuin naapurikunnistakin. Kokemuspohjaa alaan tuovat myös Suvin kuusi omaa koiraa.  Tänä syksynä Suvi on hakenut Leader Kuudestaan ry:ltä nuoren yrittäjän Ensiaskel-tukea. Ensiaskel-tuella Suvi haki juuri perustettuun koirahieronta-alan yritykseensä rahoitusta visuaalisen markkinoinnin kehittämiseen. Tuella yritykselle saatiin mm. logo, ammattilaisen ottamat mainoskuvat sekä teippaukset toimitilojen ikkunoihin. Suvi koki hakemisen helpoksi ja kannustaa muitakin nuoria yrittäjiä tutustumaan tukimuotoon.

Suvi Vuorenmaa on opiskellut koirahierojaksi Saarijärvellä Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopistossa vuosina 2022-2023. Ala on verrattain uusi. Lemmikeistä on tullut entistä vahvemmin perheenjäseniä ja niistä halutaan pitää hyvää huolta. Eläinlääkärit tunnistavat koirahieronnasta saatavat hyödyt ja moni asiakas saapuukin Suvin vastaanotolle eläinlääkärin suosituksesta.

Kasvaminen yrittäjäperheessä on vaikuttanut siihen, että ajatus yrittäjäksi ryhtymisestä on aina tuntunut Suville luontevalta vaihtoehdolta.

-Erityisesti nyt, kahden pienen lapsen äitinä, yrittäjyys sopii elämäntilanteeseen ja aikataulut ovat hyvin sovitettavissa lapsiperhearjen kanssa.

Oman koirahieronta-yrityksen perustamista tuki myös tieto siitä, että Kuusiokuntien alueella ei ole täysipäiväistä palveluntarjoajaa lainkaan. Pysyviksi jääneitä nelijalkaisia asiakkaita onkin riittänyt jo opiskeluaikana niin Soinin kuin naapurikuntienkin alueelta. Suvi vastaanottaa asiakkaita uusissa toimitiloissaan Soinissa, mutta tekee myös kotikäyntejä.

Miksi koira olisi tarpeen tuoda hierontaan?

Koirakin kärsii kireyksistä ja kiputiloista. Koirahieroja voi myös antaa ammattilaisen näkökulman lemmikin lihaksiston tilasta.

-Koiran ja ihmisen hieronnan vaikutukset muistuttavat vahvasti toisiaan ja hieronnalla haetaan molemmissa tapauksissa samaa vaikutusta. Hieronta lievittää koiran lihaksiston kireyksiä ja kiputiloja. Ihmisasiakkaiden ongelma koiriin verrattuna on se, että ihmiset toistavat herkemmin samaa vahingollista käytöstä ja niskat ovat hetken päästä taas jumissa pitkien toimistopäivien jälkeen. Koirat sen sijaan ovat luonnostaan liikkujia ja usein heti hieronnan jälkeen positiiviset vaikutukset ovat havaittavissa ja koira liikkuu paremmin, Suvi kertoo.

Säännöllisellä hieronnalla saadaan pidettyä koiran lihaksisto joustavana sekä havaitaan mahdolliset muutokset hyvissä ajoin. Usein lihaksiston kireydet saadaan hoidettua muutamalla käyntikerralla, mikäli ongelmien takana ei ole muita esimerkiksi iän tai trauman tuomia vammoja. Tarvittaessa koirahieroja osaa ohjata kääntymään muiden ammattilaisten, kuten eläinlääkärin puoleen.

Ensiaskel-tuki auttoi osaltaan yritystoimintaa alkuun

Ensiaskel-tuella Suvi on hankkinut yritykselleen ammattilaisen ottamat markkinointikuvat, logon ja värimaailman suunnittelun sekä teippaukset uusien toimitilojen ikkunoihin. Nyt asiakkaiden on helppo löytää yrityksen toimitilat ja viestintä yhtenäisellä ilmeellä esimerkiksi sosiaalisessa mediassa jää paremmin mieleen. Jatkossa Suvi suunnittelee verkkosivujen avaamista yritykselle. Haaveissa on myös koiriin liittyvää lisäkouluttautumista tai hevoshierojan tutkinto.

Ensiaskel-tuen hakemisen Suvi koki helpoksi ja yksinkertaiseksi. Kun yrityksen avajaisia vietettiin marraskuussa, olivat toimitilojen ilmeen kannalta tärkeät ikkunateippaukset paikallaan.

– Hakeminen ei ollut monimutkaista ja Kuudestaan toimistolta sai tarvittavan avun ja tuen prosessin eri vaiheissa. Kannustan muitakin hyödyntämään Ensiaskel-tukea. Sitä voi hakea, kunnes 30 ikävuotta tulee täyteen.