Nuori kuortanelainen rakennusalan ammattilainen, Arttu Riihimäki on ehtinyt toimia yrittäjänä puolisen vuotta. Pitkän kokemuksen rakennustyömailta omaavan yrittäjän kesä on täyttynyt monipuolisista, pihapuolen remontteihin painottuvista töistä. Alkuun yrittäjää on auttanut myös Kuudestaan ry:n alle 30-vuotiaille yrittäjille suunnattu Ensiaskel-yritystuki, jolla Riihimäki on hankkinut käytetyn peräkärryn yritystoiminnan tarpeisiin. Ensiaskel-tukea on mahdollista hakea kahteen otteeseen ja Riihimäen toinen hakemus odottaakin parhaillaan Kuudestaan ry:n hallituksen käsittelyä.

20-vuotias Arttu Riihimäki on kasvanut yrittäjyyden ympäröimänä, suvusta löytyy yrittäjiä molemmin puolin. Riihimäki on viihtynyt rakennustyömailla 14-vuotiaasta lähtien ja kolmivuotinen rakennusalan koulu tuli käytyä tehokkaasti kahteen ja puoleen vuoteen. Kuluvan vuoden keväällä perustettu Rakennustyöt Riihimäki tarjoaa monipuolisia rakennus- ja remontointipalveluja. Pitkä työkokemus rakennustyömailla mahdollistaa sen, että yrittäjältä onnistuvat erilaiset alan työt. Ensimmäisenä yrittäjäkesänä tilauksia on tullut niin paljon, ettei pitkistä työpäivistä huolimatta Riihimäellä ole ollut mahdollisuutta ottaa jokaista työtä vastaan.

-Eniten ovat työllistäneet taloyhtiöiden pihapuolen remontit, kesän aikana on tehty mm. ulkoverhouksia, maalattu, asennettu lumiesteitä, kunnostettu vesikouruja ja rakennettu roskakatos.  Sisätiloissa on mm. asennettu lattioita.

Yrityksen palveluita mainostetaan sosiaalisessa mediassa ja tarvittaessa paikallislehdissä. Onnistuneet remontit poikivat luonnollisesti lisätöitä.

-Työn hyvä jälki on minulle kaikista tärkein asia, työt tehdään kerralla kunnolla, Arttu painottaa.

Riihimäki nauttii käytännön tekemisestä ja ulkona työskentelemisestä, ammattikorkeakoulusta saatu alan opiskelupaikka ei lopulta tässä kohtaa houkutellut.

Yrittäjyyden alkutaipaleella tuki ja apu on tarpeen

Riihimäki on asioinut yritystoimintaa aloittaessaan mm. Alavuden Kehitys Oy:n väen ja Kuortaneen elinkeinovastaava Aapo Petäjäniemen kanssa. Lisäksi yrittäjinä toimineista vanhemmista on ollut alkuun suuri apu.

-Olen hyvin saanut tukea ja apua yritystoiminnan käynnistämiseen. Tässä on varsinkin alkuun paljon sisäistettävää nippelitietoa.

Arttu on hyödyntänyt myös Kuudestaan ry:n nuorille, alle 30-vuotiaille yrittäjille suunnattua Ensiaskel-yritystukea. Ensimmäinen tuki myönnettiin kesäkuussa ja sillä hankittiin yritykselle käytetty peräkärry.

-Hakeminen oli helppoa ja hakemus otettiin käsittelyyn nopeasti.  Tuella hankittu peräkärry on ollut tarpeellinen jokapäiväisessä työssäni. Ehdottomasti suosittelen muitakin hakemaan.

Sama yrittäjä voi hakea tukea maksimissaan kaksi kertaa. Artun toinen hakemus odottaa parhaillaan Kuudestaan ry:n hallituksen käsittelyä.

Jatkosuunnitelmat selvillä

Nuori yrittäjä luottaa epävarmoista ajoista huolimatta tulevaisuuteen. Kun uuden rakentaminen ja muuttointo vähenee, kunnostaa ja remontoi moni nykyistä kotiaan. Riihimäki on valmis tekemään töitä laajemmallakin alueella, nyt töitä on riittänyt hyvin Kuortaneella ja lähiympäristössä.

-Tällä hetkellä töitä on tiedossa noin kuukaudeksi eteenpäin. Tämä tieto minulla olikin jo ennen yrittäjäksi ryhtymistä, että aika lyhyessä syklissä homma toimii. Toki mielellään ottaisi pidemmällekin työlistaa eteenpäin.

Ensimmäinen työssäoppija, 17-vuotias Niko Mäki-Mustapää on parhaillaan Artun mukana työmailla. Toiveissa on, että jatkossa yritykseen voisi palkata toisen työntekijän ja pidemmällä tähtäimellä useammankin.

Arttu Riihimäen kesä on täyttynyt monipuolisista, pihapuolen remontteihin painottuvista töistä.