Leader Kuudestaan ry:n hallituksen kokouksen yhteydessä 30.3. jaettiin yhdistyksen pitkäaikaiselle toiminnanjohtajalle Suomen Kylät ry:n myöntämä kultainen ansiomerkki.  Ansiomerkki myönnettiin Paula Erkkilälle tunnustuksena aktiivisesta, pitkänäköisestä, vastuullisesta ja verkostoja rakentavasta maaseudun kehittämistyöstä.

Paula Erkkilä sai Suomen kylät ry:n myöntämän ansiomerkin pitkäaikaisesta työstään Leader Kuudestaan ry:n toiminnanjohtajana. Hän on ollut mukana Kuusiokuntien kehittämisyhdistyksen, myöhemmin myös viralliselta nimeltään Kuudestaan ry:n toiminnassa sen alusta, vuodesta 1999 lähtien. Aluksi Erkkilä oli mukana hallituksen ensimmäisessä kokoonpanossa ja, kun työntekijöitä palkattiin yhdistykseen, hän aloitti hankeneuvojana. Pari vuotta myöhemmin Erkkilästä tuli yhdistyksen toiminnanjohtaja. Nyt hän on toiminut yhdistyksen toiminnanjohtajana jo lähes 20 vuotta.

Erkkilä on vaikuttanut pitkään Etelä-Pohjanmaan maakunnan yhteistyöryhmässä. Päivätyönsä ohella Paula on ollut myös aktiivinen toimija esimerkiksi kotikuntansa Ähtärin yhdistyksissä. Lisäksi hän on vaikuttanut yli 10 vuotta Ähtärin eläinpuistoyhtiöiden hallituksessa.

Leader Kuudestaan rahoittaa monipuolisia hankkeita alueen tarpeisiin

Kuudestaan ry on yli 20 toimintavuoden aikana rahoittanut suuren joukon hankkeita, jotka ovat edenneet alkuperäisiä tavoitteita laajempiin tuloksiin. Esimerkiksi seutukuntaan ensimmäisten joukossa rakennettu valokuituverkko käynnistyi Kuudestaan ry:n rahoittaman esiselvityshankkeen avulla. Kuortaneella urheiluhotellin suunnittelu käynnistyi niin ikään selvityshankkeen jälkeen. Kuudestaan ry on rahoittanut esimerkiksi useita innovatiivisia yritysideoita ja laajasti alueen asukkaiden elämään vaikuttaneita kehittämishankkeita. Muun muassa näissä menestystarinoissa Paulalla on merkittävä rooli.

Paula Erkkilä kuuntelee herkällä korvalla alueelta, hallitukselta ja henkilöstöltä tulevia ajatuksia ja niitä myös toteutetaan. Paula on innostava ja mahdollistava työssään toiminnanjohtajana ja hanketoteuttajien neuvojana. Hän auttaa mahdollisimman paljon, jotta nupullaan olevista ideoista edettäisiin käytännön hankkeiksi asti. Tarvittavia muutoksia pohditaan aina yhdessä hanketoteuttajien kanssa.