Googletuskierros paljastaa, että hämmästyttävän harva lähiseudun yritys käyttää sähköistä ajanvarausjärjestelmää. Huolimatta siitä, että se lisäisi myyntiä, säästäisi aikaa ja helpottaisi yrityksen markkinointia. Jos taas lahjakortin voisi ostaa samaisen yrityksen verkkokaupasta, lisäisi se niiden myyntiä varmasti, kun viime hetken lahjapulmat olisi helppo ratkaista kotisohvalta käsin. Kuudestaan ry:n Digiviestintä haltuun -hankkeen Teams-koulutuksessa 20.4. klo 17-20 tutustutaan verkkokaupan ja sähköisen ajanvarausjärjestelmän perusteisiin ja opitaan samalla helppokäyttöisten esimerkkiohjelmien käyttöä. Koulutus palvelee eri alojen yrittäjien tarpeita.

Asiakkaat toivovat nopeaa ja vaivatonta tapaa tehdä ostoksia ja hankkia palveluja. Kampaamo- tai hierojakäynnin varaaminen tulee usein mieleen illalla työpäivän jälkeen, kun liike on kiinni. Viime hetken varausta asiakas ei välttämättä edes kehtaa kysyä puhelimitse. Sähköisen ajanvarausjärjestelmän avulla ajan varaaminen onnistuu kätevästi mihin aikaan tahansa ja viime hetken peruutukset tai tyhjäksi jääneet ajat täyttyvät todennäköisemmin.

Myös yrittäjän aikaa säästyy jopa tuntikausia kuussa, kun ei tarvitse vastailla puhelimeen. Yrittäjä voi keskittyä sen hetkiseen asiakkaaseen, jolle vaikkapa kampaamokäynti saattaa olla viikon kohokohta. Lisäksi uusien asiakkaiden tavoittaminen on helpompaa. Kun asiakas etsii uutta palveluntarjoajaa, hän kääntyy herkästi sellaisen yrityksen puoleen, jolle ajanvaraus onnistuu vaivattomimmin.

Samat lainalaisuudet pätevät myös verkkokauppaan. Asiakas toivoo mahdollisuutta tutustua tuotteisiin kellonajasta riippumatta. Tarve ostokseen saattaa olla olemassa, mutta mahdollisuutta asioida tiettyyn aikaan ei ole. Kynnys ostoksen tekemiseen madaltuu ja asiakas saattaa tutustua valikoimaan jo verkossa ja saapuu hakemaan haluamansa tuotteen kivijalkamyymälästä, kun tietää sen olevan saatavilla.

 

Maksuttoman koulutuksen avulla helposti liikkeelle

Nykyiset sähköiseen ajanvarausjärjestelmään kehitetyt ohjelmistot tai verkkokauppa-alustat eivät pääsääntöisesti ole vaikeakäyttöisiä tai kalliita. Vaikein askel otetaan siinä vaiheessa, kun palvelun käyttöönottoa pohditaan ja ohjelmistoa ollaan ottamassa käyttöön. Omia taitoja epäillään aivan turhaan ja sen vuoksi uusien asiakkaiden tavoittaminen ja oman toiminnan tehostaminen saattaa jäädä tekemättä.

Digiviestintä haltuun -hankkeen Teams-koulutuksessa käydään läpi verkkokaupan ja sähköisen ajanvarausjärjestelmän mahdollisuuksia. Koulutuksen aikana tutustutaan tarkemmin Shopify verkkokauppa-alustaan ja SimplyBook.me -ajanvarausjärjestelmään. Kouluttajana toimii selkeästä ja käytännönläheisestä opetustavastaan paljon kiitosta saanut Taneli Katila IdealDigiltä.