Kylät lähtivät innolla mukaan

 

Maakunnan yhteinen Tulevaisuuden kylä 2.0 -hanke on lähtenyt hyvin käyntiin. Hankkeessa on teemoina Digitaalisten palvelujen kylät, Imagokylät ja Energiakylät. Kylät saivat ilmoittautua mukaan yhteen tai useampaan teemaan ja sitoutuvat hankkeen toimenpiteisiin pariksi vuodeksi.

Hankkeen aikana teemojen asiantuntijat sparraavat ja jakavat tietoa kunkin teeman valittuihin toimenpiteisiin liittyen, joita mukana olevat kylät sitten hyödyntävät kehittämistoimenpiteissään. Kylät kokoontuvat maakunnittaisiin ja paikallisiin työpajoihin kahden vuoden aikana. Mikäli mukana olevat kylät hakevat hankerahoitusta Leader Kuudestaan ry:ltä hankkeen teemoihin liittyviin toimenpiteisiin, saavat he rahoitusta isommalla tukiprosentilla.

Ystävänpäivänä helmikuussa pidettiin hankkeen aloitustilaisuus Seinäjoella, jossa osallistujia oli yli 70. Jokaisen kolmen teeman maakunnallinen työpaja on nyt myös pidetty ja seuraavaksi työstetään kehittämisideoita Leader- ryhmittäin ennen syksyistä maakunnallista tapaamista.

Energiatyöpaja järjestettiin 6.5. Alavuden Sydänmaan kylätalo Hukkatuvalla.

 

Jos joku kylä vielä haluaa mukaan hankkeeseen, se on mahdollista 28.6.2024 asti.

Ota yhteyttä suoraan Jaanaan puh. 040 571 0184