Esittelyssä Kuudestaan ry:n kesätyöntekijät Ella ja Paavo

Kesätyöntekijämme puuhailevat viestintä- ja vaikuttavuusmateriaalien parissa. Ella työstää juttuja ja haastatteluja syksyllä ilmestyvää juhlajulkaisuamme varten ja Paavo käy pääasiassa kuvailemassa Leader-rahoitusta saaneita kohteita.

 

 

Esittelyssä Ella Impola

Hei!

Olen Ella Impola, Jyväskylästä kotoisin, mutta sukuni on kotoisin Peräseinäjoelta. Lapsuudessa olen viettänyt paljon aikaa Peräseinäjoen ja Seinäjoen suunnilla, jonka takia päädyinkin muuttamaan lukion jälkeen näille leveysasteille.

Opiskelen Seinäjoen ammattikorkeakoulussa agrologiksi ja Hämeen ammattikorkeakoulussa hevosalan liiketoiminnan tradenomiksi.  Vapaa-aikani menee pitkälti valkoisenpaimenkoirani kanssa harrastaessa, sekä neljän liikutushevosen kanssa kouluratsastuksen kiemuroita treenatessa.

Kuudestaan ry:lle päädyin kesätöihin, kun agrologiopintojen erikoistumisharjoittelu tuli ajankohtaiseksi. Opiskeluideni ensimmäisenä vuonna meillä kävi Leaderin edustaja esittelemässä toimintaa. Hetken selailun jälkeen kiinnostuin Kuudestaan ry:n nettisivuista ja uskaltauduin laittamaan toiminnanjohtajalle viestiä, missä kerroin kuka olen ja millaisia asioita haluaisin tehdä. Tarpeet minun kesätyöpaikastani ja Kuudestaan ry:n kesätyöntekijästä sattuivat sopimaan toisiinsa, joten tässä sitä nyt ollaan!

Työtehtäviini kuuluu laajasti kaikkea erilaista. Tällä hetkellä olen päässyt laatimaan vaikuttavuutta mittaavia kyselyitä ja analysoimaan niiden vastauksia, kuvaamaan ja kirjoittamaan juttuja toteutuneista hankkeista, sekä tehnyt haastatteluja erilaisissa tapahtumissa. Näiden lisäksi, paljon uusia mielenkiintoisia tehtäviä on vielä tulollaan.

Nyt vähän reilun kuukauden työskennelleenä fiilikset ovat todella hyvät, pidän siitä, kun saan tehdä itselle luonnollisella tavalla töitä ja apua on saanut kaikkeen, vaikka välillä tuntuu, että kysymyksiä olisi jatkuvasti. Innolla odotan, mitä muuta kesän aikana pääsee vielä tekemään ja oppimaan!

 

Esittelyssä Paavo Matintupa

Hei!

Olen Paavo Matintupa kotoisin Alajärveltä ja opiskelen Kauhajoella Vuoksissa Media-alaa. Tässä kesäaikana lähellä sydäntä ovat pyöräily, uiminen, lenkkeily, kuntosali ja tietysti myös kuvaaminen ja editointi vuodenajasta riippumatta.

Opettajalta tiedustelin kevään aikana mistä voisi löytyä oman alan kesätöitä, ja hän sitten vinkkasi minulle tästä paikasta. Työtehtäviini kuuluu muun muassa videokuvaaminen sekä valokuvaaminen tapahtumissa ja Kuudestaan ry:n hanketukia saaneissa paikoissa. Kuvaamaani materiaalia käytetään viestintään ja esimerkiksi kylät saavat työstämääni kuvamateriaalia käyttöönsä.

Olen lähes koko ikäni työskennellyt teollisuuden parissa. Lähdin kouluttautumaan uudelleen ja täytyy sanoa, että tätä työtä tehdessä välillä mietin, että ollaanko tässä nyt töissä ollenkaan. Sen verran on mukavaa puuhaa ollut. Kaikenlainen kuvaaminen ja editointi on ollut harrastuksena ala-aste ikäisestä lähtien ja ajankulua ei ole välillä huomannut lainkaan. Tokihan alkuun kaikki oli hiukan epävarmaa mutta täällä on hyvä ja rohkaiseva työtiimi, joka on auttanut asioissa hyvin alkuun.

 

Huomio alueemme kylät!

Voitte pyytää Paavon kuvaamaan kylätaloja ja tapahtumia kesä-heinäkuun aikana. Paavolla on käytössään järjestelmäkamera sekä 360-kamera, jolla saakin hyvin kuvattua esimerkiksi kylätalot sisältä. Saatte ilmaiseksi materiaalia vaikkapa markkinointia varten.

Paavon tavoittaa sähköpostitse osoitteesta:  paavo.matintupa@kuudestaan.net