Uusi, noin kolmen kilometrin mittainen, esteetön ulkoilureitti on valmistunut Kuortaneen Kortesmäen asuntoalueelle. Vaikka virallisia avajaisia vietettiin 5.6.2024, on ulkoilureitti ollut kovassa käytössä jo jonkin aikaa. Leader-rahoitusta saanut hanke on ollut erittäin tervetullut lisä asuntoalueelle.

Kortesmäki on yksi vanhimmista asuntoalueista Kuortaneen keskustaajaman alueella. Vanhimmat talot on rakennettu 80- luvun puolella, mutta löytyy täältä myös uudempaakin rakennuskantaa. Kortesmäellä asustaa väkeä vauvasta vaariin  – ja se näkyi myös avajaistilaisuudessa. Illan mittaan avajaisissa piipahti sekä perheitä lastenvaunujen kanssa, nuorisoa että iäkkämpää väkeä. Yhteisöllisyys ja ”hyvä pöhinä” asukkaiden kesken oli aistittavissa. Mikäs sen mukavampaa, kuin käydä ensin lenkillä kauniissa kesäillassa ja lopuksi syödä makkaraa ja vaihtaa kuulumisia naapureiden kanssa!

 

– Ulkoilureitti on mahtava lisä asuinalueellemme. Ennen tämän valmistumista, suuntasimme useimmiten Kuortaneen Urheiluopiston lenkkipoluille. Nyt on hienoa, kun pääsee omalta takapihalta suoraan kävelylle ja halutessaan voi mennä lyhyen tai hieman pidemmän lenkin, tuumaa Jarmo Pihlajamaa.

Jarmo asustelee ihan lenkkipolun vieressä ja on seurannut mielenkiinnolla hankkeen toteutusta.

– Välillä on kuulunut työkoneiden kolinaa, sillä maasto on niin mahdottoman kivinen täällä. Mutta tottahan aina meteliä syntyy, kun tehdään uutta. Asumista ja olemista polun rakennustyöt eivät ole haitanneet. Kuortaneen Urheiluopistollakin tulee edelleen käytyä usein, sillä käymme siellä säännöllisesti keilaamassa. Kyllä Kuortaneella on hyvä asua ja liikuntamahdollisuudethan täällä ovat ihan ykkösluokkaa, Jarmo iloitsee.

Jarmo Pihlajamaa (kuvassa vasemmalla) kertoi olevansa erittäin tyytyväinen ulkoilureitin valmistumiseen.

Avajaisiin saapui myös paikallista nuorisoa. Jonne, Santtu, Miska, Eemeli, Aapo sekä Veera kertovat käyvänsä usein polulla kuntoilemassa tai muuten vain käveleskelemässä.

 

 

Katseet jo tulevassa

Kaikenkaikkiaan hankkeeseen ja sen valmistumiseen oltiin erittäin tyytyväisiä. Asukkaiden keskuudessa mietiskeltiinkin jo, mitä tänne voitaisiin seuraavaksi tehdä. Ainakin ulkoilureitin valaistusta mietittiin ja kenties laavullekin saattaisi löytyä paikka. Aika näyttää, mitä seuraavaksi puuhaillaan. Sillä välin nautiskellaan ja kuntoillaan nykyisissä puitteissa!

Teksti: Sanni Rinne, Kuudestaan ry    Kuvat: Sanni Rinne, Paavo Matintupa