Suomi.fi -valtuudet kuntoon hankehakua varten

Suomi.fi:n valtuudet on oltava kunnossa, jotta alkaneella kaudella hakemuksen jättäminen asiointipalvelu Hyrrässä onnistuu. Yhdistys tarvitsee valtuuksia monissa muissakin asioinneissa.

Valtuus tarkoittaa sitä, että jollakin henkilöllä on tai henkilölle on annettu oikeus asioida yrityksen, yhdistyksen tai muun organisaation nimissä. Valtuuden saanut henkilö tunnistautuu Hyrrään, jossa hakemukset jätetään. Tunnistautuminen tapahtuu omilla verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla. Järjestelmä saa Suomi.fi-valtuudesta tiedon siitä, mitä henkilö voi Hyrrässä organisaation nimissä tehdä. Henkilölle voidaan antaa esimerkiksi oikeudet katsella, valmistella, täyttää tai lähettää hakemus Hyrrässä.

Oikeudet hakemuksien tekemiseen Hyrrässä voi hakea esimerkiksi kaikille yhdistyksen nimenkirjoittajille. He toimivat Hyrrässä hakemusten allekirjoittajina eli lähettäjinä. Koska valtuuksia on eri tasoisia, niitä voi hakea myös hankkeessa avustaville henkilöille, jolloin he voivat täyttää hakemukseen tietoja tai lisätä liitteitä, vaikka eivät voi lähettää hakemuksia.Kun valtuudet ovat kunnossa, pääsee hakemuksen jättämään vaikka heti.

Naapuri Leader-ryhmämme Aisapari on tehnyt valtuuksien tekemisestä seikkaperäisen ohjeistuksen, jonka avulla valtuuksien luonti onnistuu näppärästi: