Osana Kuudestaan ry:n Eco North -hanketta on haettu ja saatu Erasmus+ Youth in Action -ohjelmasta rahoitusta kahteen nuorisovaihtoon. Vaihtoja valmisteltiin pitkään yhteistyössä nuorten kanssa ja nuorten iloksi molemmat vaihdot pääsivät rahoituspäätöksen saaneiden hankkeiden joukkoon. Elokuussa kuortanelainen nuorisoryhmä oli vaihdossa Portugalissa, teema oli nuorten itsensä valitsema: liikunta osana terveellistä elämäntapaa.

Parhaillaan ähtäriläisistä ja alavutelaisista nuorista koostuva 13 nuoren ryhmä on vaihdossa Ranskassa, Limousinin alueella. Vaihtoon osallistuu suomalaisten nuorten lisäksi 16 ranskalaista nuorta. Yhteistyössä nuorisovaihdon toteuttamisessa ovat Ähtärin nuorisotoimi ja Töysän 4H-yhdistys sekä ranskalainen vastaanottava organisaatio, Jeunes Club.

 

Nuorisovaihdon teema on nuorten päättämä ekologinen elämäntapa, teemaa käsitellään vaihdon aikana monesta näkökulmasta. Tutuksi tulee muun muassa hiilijalanjälki, ilmastonmuutos ja sen vaikutukset, kierrätys sekä ympäristöystävälliset energiantuotantomuodot. Leirin aikana käydään tutustumassa tuulivoimapuistoon ja paikalliseen kierrätyskeskukseen sekä alueen luontoon, lähikaupunkiin ja nähtävyyksiin. Suomalaiset ja ranskalaiset nuoret opettavat toisilleen kotimaidensa kieltä ja kulttuuria.

 

 

Nuorisovaihto jatkuu Ranskassa viikon ajan. Vastaanottava organisaatio, nuorisokeskus Jeunes Club tulee hakemaan nuorisoryhmän kanssa rahoitusta Erasmus+ Youth in Action -ohjelmasta vastavierailuun Suomeen tulevana kesänä.