Kuudestaan ry:n Ensiaskel-yritystuki nuorille yrittäjille haettavissa

 

Kuudestaan ry:lle on perustettu uusi yritystukirahasto, josta nuorten, alle 30-vuotiaiden yrittäjien on mahdollista hakea tukea yritystoiminnan alkuvaiheen pieniin investointeihin tai kehittämistyöhön. Tukiprosentti investointien osalta on 50 prosenttia ja kehittämisen osalta 80 prosenttia. Hankkeiden kustannusarvio voi olla 500-1500 euroa. Hakeminen tapahtuu kätevästi sähköpostin liitetiedostona lähetettävällä lomakkeella.

 

Kuudestaan ry haluaa tukea toimialueensa nuoria yrittäjiä ja vastata yrityksien alkutaipaleella ilmeneviin pieniin investointitarpeisiin, sekä kehittämisen että hankintojen osalta. Tukiprosentti vaihtelee 50-80 prosentin välillä. Tavoitteena on madaltaa kynnystä yrityksen perustamiseen ja tukea nuoria yrittäjyyden alkutaipaleella.

-Tällaiselle tuelle on tarvetta. Nuoret yrittäjät aloittavat usein toimintansa pienimuotoisesti, johon ei ole tällä hetkellä mitään tukea tarjolla. Nuoret yrittäjät ovat tässä mielessä väliinputoajia. Tämä hankemuoto mahdollistaa pienten investointien ja kehittämistoimien rahoittamisen isolla tukiprosentilla ja kevyellä hakumenettelyllä. Toivottavasti nuoret hakevat myöhemmin esimerkiksi yrityksen perustamistukea, kun tukimuodot ja Leader-rahoituksen mahdollisuudet tulevat tutuksi, Kuudestaan ry:n toiminnanjohtaja Paula Erkkilä kertoo.

 

Apua hakemuksen tekemiseen on saatavilla, Kuudestaan ry käsittelee hakemukset kokouksissaan

Ensiaskel-yritystukea on mahdollista hakea sähköpostin liitetiedostona lähetettävällä lomakkeella, joka löytyy Kuudestaan ry:n verkkosivuilta. Apua ja neuvontaa saa Kuudestaan ry:n henkilökunnalta ja alueen elinkeinopalveluilta.

– Hakeminen on helppoa, mutta tärkeää on, että hakija miettii yrittämisen perusasiat kuntoon, kuten mikä on palvelu tai tuote, asiakkaat ja miten myydään. Tuki soveltuu pieniin investointeihin, vaikkapa ruohonleikkurin hankintaan pihapalvelua tarjoavalle kesäyrittäjälle. Tuki ei vaadi päätoimista yrittäjyyttä. Toivottavasti tämä tuki osaltaan innostaa nuoria yrittäjyyden polulle ja auttaa kehittämään uusia palveluita alueelle. Nuori yrittäjä voi aina olla yhteydessä kuntien yrityspalveluihin yrittämiseen liittyvissä kysymyksissä. Autamme mielellämme yrittäjää tai yrittäjäksi aikovaa kehittämään omaa yritystään, Alavuden Kehityksen Yritysasiantuntija ja Kuudestaan ry:n hallituksen jäsen Mauri Haapasaari kertoo.

 

Kuudestaan ry:n hallitus käsittelee tukihakemukset kokouksissaan. Seuraava hallituksen kokous järjestetään 19.8.

Hakulomake ja tarkemmat ohjeet löydettävissä Kuudestaan ry:n verkkosivuilta:

Ensiaskel-tuki – Kuudestaan

 

23. kesäkuuta, 2021

Jenni Savolainen