Green Adventures- Vihreä Seikkailu 2024

Vuoden 2024 aikana Kuudestaan ry toteuttaa alueellaan Green Adventures- nimeä kantavaa nuorisohanketta.

Hankkeessa pääteemoina ovat nuorten luontosuhteen kehittäminen, kotiseudun vahvuuksien esille nostaminen sekä osallisuuden ja tiimityöskentelyn vahvistaminen – unohtamatta tietenkään Kuudestaan ry:llä jo useampana vuonna toteutettua Erasmus+ -nuorisovaihtotoimintaa!

 

Nuorisovaihdot vuonna 2024

Hankkeen kansainväliset toimenpiteet lähtivät käyntiin hiihtolomaviikolla, jolloin saimme isännöidä Suomi-vaihtoa puolalaisille nuorille. Kyseinen Erasmus+ -vaihto toteutettiin yhdessä Leader Kärki ry:n kanssa. Puolet leiristä vietettiin Ähtärissä ja puolet Parikkalassa, itärajan tuntumassa. Mahtavaa, kun yhteistyötä tehdään niin Suomen rajojen sisäpuolella kuin kansainvälisestikin!

 

Erilaiset ryhmäytymisleikit ovat tärkeitä, kun tutustutaan toisesta maasta tuleviin nuoriin.

 

Tänä vuonna tehdään vielä ainakin kaksi nuorisovaihtoa. Toinen Italiaan, yhdessä Leader Kuudestaan ry:n oman nuorisojaoston kanssa, sekä toinen Espanjaan yhteistyössä Ähtärin nuorisopalveluiden kanssa.

 

Green Adventures- hankkeen paikalliset toimet

Nuorisovaihtojen lisäksi Green Adventures- hanketta toteutetaan myös paikallisesti. Yhteistyökuvioita nuorisotoimien ja 4H- yhdistysten kanssa on jo kovaa vauhtia viritelty. Luvassa on mm. tapahtumia, joilla pyritään saamaan lapset ja nuoret lähtemään ulos luontoon!  Erilaisia retkeily- ja metsäpäiviä on jo suunnitteilla ja esimerkiksi Nuku yö ulkona- tapahtumaa järjestellään syksylle 2024. Hankekoordinaattori on myös mukana nuorisopalveluiden ja 4H- yhdistysten järjestämillä kesäleireillä!

Nuorisohankkeilla haluamme tavoittaa mahdollisimman suurta osaa alueemme lapsista ja nuorista. Tavoitteena on myös tuoda tutuksi Leader- toimintaa ja mitä kaikkea meillä on tarjota alueemme nuorisolle. Leader- toiminnan esittelykierros alkaakin huhtikuulla alueemme nuorisotiloilta. Nähdään siis nuopparilla!

 

Ota rohkeasti yhteyttä

Mikäli juuri sinulla on mielessä jokin hankkeen teemoihin soveltuva tapahtuma tai tilaisuus, johon tarvitsisit yhteistyökumppania taikka muuta sisältöä, ota yhteyttä hankekoordinaattori Sanniin!

 

Green Adventures- hankekoordinaattori

Sanni Rinne

sanni.rinne@kuudestaan.net

045 7874 5570