Tartu Maisemaan -taidenäyttelyyn voi tutustua Töysä-salissa 30.4.2023 saakka

Tartu Maisemaan -hankkeen nuorten taiteilijoiden teoksista koostuva taidenäyttely on avoinna Töysä-salissa 30.4.2023 saakka. Näyttely on avoinna kirjaston aukioloaikoina. Toukokuussa taidenäyttelyyn pääsee tutustumaan Alavuden kirjastossa, syksyllä ovat vuorossa muut alueen kunnat. 

Tartu Maisemaan on nuorten aktivointihanke, jonka Kuudestaan ry toteuttaa yhteistyössä Alajärven kaupungin, Nelimarkka-museon ja Leader Aisaparin kanssa.

Yksi hankkeen teemoista on taidekasvatus. Hankkeen aikana on järjestetty työpajoja ja leirejä, joissa on käsitelty maisemateemaa taiteen keinoin, uusia hankkeessa mukana olleiden taiteilijoiden kehittämiä menetelmiä soveltaen. Tavoitteena on tarkastella muun muassa omaa kotiseutua ja sen maisemia uusin silmin, uusia tekniikoita hyödyntäen.

Taidenäyttelyssä on esillä Kuudestaan ry:n alueen ja Aisaparin alueen nuorten taiteilijoiden teoksia. Hankkeessa on ollut mukana joukko taiteilijoita, jotka ovat ohjanneet työpajoja, joiden tuloksena hankkeessa nähdyt teokset ovat syntyneet.

Hankkeessa mukana olleet taiteilijat: 

Kristian Kaarna, Elina Försti, Jani Kaunisto, Ritva Lindberg, Minna Rajala, Marjut Mässbacka, Vuokko Oja-Hautamäki ja Ulla Hautamäki.

 

 

Näyttelyn ripustamisessa auttoivat Kuudestaan ry:llä harjoitteluaan suorittavat Sedun matkailualan opiskelijat Despina Katsavaki ja Lyyli Toivola. 

 

11. huhtikuuta, 2023
Kirjoittanut Jenni Savolainen