Uusi metallintyöstökone kilpailuetuna markkinoilla

Jari Valtaala on toiminut jo yli 20 vuoden ajan metallitöiden parissa. Nykyisellään yritystoimintaan kuuluu muun muassa teräsrakenteiden alihankinta, ralliautojen turvakaarien valmistus sekä alumiinirunkoisten saunalauttojen ja laitureiden työstö. Bisneksiä pyöritetään Alavudelta käsin, tarkemmin Töysän Ritolassa.

 

Tarpeesta toteutukseen

Leader Kuudestaan ry:n myöntämän yrityksen investointituen avulla hankittiin uusi laite, joka mahdollistaa ohutseinäisen, kevyen putken taivuttelun. Uusi hankinta on tuonut yritykselle varsinaisen kilpailuedun, sillä ihan joka pajalta ei tämmöistä laitetta löydy. Teräsrakenteiden valmistuksessa on positiivista, mikäli valmis tuote on mahdollisimman kevyt.
Tarjouksia pyydettiin useammalta firmalta ja lopulta löytyi tarpeita vastaava, kohtuuhintainen kone. Toimittaja toi esittelykoneen Valtaalan pajalle ihan konkreettisesti testattavaksi. Kaikki sujui odotusten mukaan ja kaupat koneesta päätettiin tehdä.

Kuvassa olevalla koneella saadaan taivutettua ohutseinäistä putkea näppärästi.

Valtaalan vapaa-aika vierähtää suurelta osin ralliharrastuksen parissa. Uusi laitehankinta on osoittautunut erittäin hyödylliseksi, kun puhutaan eritoten ralliautoista. Jari kertoo, että on saanut vakiinnutettua markkina-asemaansa erityisesti turvakaarien valmistajana. Mahdollisuus tehdä erittäin kevyitä rakenteita on tuonut firmalle uusia asiakkaita muun muassa rallipiireistä ja tämä näkyy positiivisesti myös myynnissä.

Leader-tuen hakemisprosessi oli yrittäjän mukaan helppoa. Osaavat neuvojat auttoivat hakemuksen täyttämisessä aina tarvittaessa. Asiakkaiden toiveiden ja uusien ideoiden myötä tarvetta uusille investoinneille saattaa tulla jatkossakin!

 

Kiinnostuitko yritysten investointituesta?

Tukea voidaan myöntää yritystoiminnan aloittamisen, laajentamisen ja kehittämisen edellyttämiin aineellisiin tai aineettomiin investointeihin. Investointien rahoittamisen edellytyksenä on merkittävä muutos kuten liikevaihdon kasvu yrityksen toiminnassa. Investointitukea voi hakea sekä osa-aikainen että päätoiminen yrittäjä.

Investointihankkeen tuettava budjetti voi olla 5 000–100 000 € väliltä. Tuki on 35 % investointihankkeen kustannuksista. Kustannuksiin ei voi hakea muuta julkista tukea, huomio tämä esim. lainaneuvotteluissa pankin kanssa.

Lisätietoa yritysten investointituesta: https://kuudestaan.net/yritystuet/yritystuen-hakijalle

 

 

Teksti: Sanni Rinne

Kuvat: Jari Valtaala