Hyrrä-asiointipalvelu on siirtynyt Suomi.fi-valtuutuksen käyttöön vuonna 2020. Katso-palvelussa  tehdyt valtuutukset toimivat yhä Suomi.fi-valtuutuksen rinnalla vuoden 2020 loppuun asti. Katso-palvelussa tehdyt valtuutukset kuitenkin poistuvat 31.12.2020, kun palvelusta luovutaan kokonaan.

Jos sinulla on yrityksesi tai yhdistyksesi asiointi- ja nimenkirjoitusoikeus kaupparekisterissä tai YTJ:ssä, voit asioida suoraan Hyrrä-asiointipalvelussa yrityksesi nimissä ilman erillisiä valtuutuksia. Huolehdi siis siitä, että yrityksesi tai yhdistyksesi rekistereissä olevat tiedot ovat ajantasaisia!

Jos haluat valtuuttaa hakemuksen tekijäksi sellaisen henkilön, jolla ei ole yrityksesi tai yhdistyksesi nimenkirjoitusoikeutta, tee valtuutukset Suomi.fi-palvelussa. Hyvä ja helppo ohje löytyy Ruokaviraston sivulta.

Jos organisaatiota ei ole merkitty kaupparekisteriin, yhdistysrekisteriin eikä YTJ:ään (esimerkiksi kunnat, oppilaitokset, seurakunnat), valtuutuksen voi tehdä virkailijavaltuutuspalvelulla. Muutokset kuntien ja oppilaitosten osalta joudutaan tekemään Suomi.fi valtuutuksen osalta manuaalisesti ja sen vuoksi muutoksen tekeminen kestää, joten toimi nopeasti! Ohjeet: https://www.suomi.fi/valtuudet/hakemuksella-valtuuttaminen

YritysSuomi-puhelinpalvelu auttaa Suomi.fi-valtuutuksen käyttöönotossa: puh. 0295 020 500 (pvm/mpm), arkisin klo 9.00–16.15. Lisätietoa YritysSuomi-puhelinpalvelusta.

Välillä Hyrrän käytön kanssa esiintyy ongelmia, varsinkin jos sen käyttö on ollut vähäistä. Varmista ensin seuraavat asiat:

  • Katso-tunnisteet passivoituvat, mikäli et ole käyttänyt niitä 6 kk:n sisällä. Mikäli et pääse kirjautumaan Hyrrään organisaatiosi nimissä, mene sivulle https://yritys.tunnistus.fi/ ja klikkaa kohtaa ”salasanat ja lukkiutunut tunniste”. Jatka ohjeiden mukaan, jotta saat katso-tunnisteesi aktivoitua. Huom! Tämä ongelma poistuu, kun siirrytään käyttämään Suomi.fi tunnistusta (katso yllä).
  • Älä käytä IE-selainta, koska se ei ole yhteensopiva Hyrrän kanssa.
  • Tyhjennä selaimen välimuisti ja käytä yksityistä ikkunaa (Chromessa incognito-ikkuna, Mozillassa yksityinen-ikkuna).
  • Kokeile painaa F5-nappia.
  • Lisää ohjeita löydät www.ruokavirasto.fi/hyrra -sivustolta.

Mikäli nämäkään toimenpiteet eivät auta, kysy neuvoa Leader-toimistolta.