Poweria nuorille!

Kuudestaan ry on aloittanut lokakuussa 2016 kaksivuotisen nuorten aktivointiin keskittyvän Youth Power -hankkeen. Hankkeen tarkoituksena on nuorten aktivointi ja vapaa-ajan mahdollisuuksien sekä kansainvälisen yhteistyön lisääminen alueellamme. Hankkeella pyritään saamaan nuoria mukaan oman kotiseutunsa kehittämiseen.

Hanke toimii yhteistyössä muun muassa kuntien nuorisotoimien ja 4H-yhdistysten kanssa. Hankkeen puitteissa järjestetään esimerkiksi erilaisia tapahtumia ja kehitetään harrastusmahdollisuuksia alueella nuorten toiveiden pohjalta. Hanke on aloitettu kyselyllä, jonka tarkoituksena on selvittää, miten nuoret alueellamme viihtyvät ja mikä saisi heidät viihtymään täällä entistä paremmin. Kyselyn tulosten pohjalta on aloitettu hankkeen toimenpiteet.

 

Kansainvälinen leiri pidettiin Ähtärissä 31.7.-4.8.2017

Hanke toteuttaa kaksi kansainvälistä leiriä yhteistyössä virolaisen Leader-ryhmän kanssa, joista ensimmäinen järjestetään Ähtärissä 31.7.-4.8. välisenä aikana. Osallistujilla on mahdollisuus päästä kesällä 2018 viikon leirille Viroon. Leirit ovat osallistujille maksuttomia.

Ähtärin leirillä tutustutaan suomalaisten nuorten vaikuttamismahdollisuuksiin kotiseudullaan (nuva-toiminta) ja pohditaan, millaisia mahdollisuuksia nuorilla olisi yrittäjyyteen kotiseudullaan (tutustutaan esim. 4H-yrittäjyyteen). Lisäksi ideoidaan yhdessä miten nuorten vapaa-ajan mahdollisuuksia voisi kehittää maaseudulla ja tutustutaan nykyisiin vapaa-ajanmahdollisuuksiin. Nuorten kanssa käydään mm. köysiseikkailupuistossa ja pelataan frisbeegolffia.

 

Mikäli sinulla tulee mieleen ideoita, joita hankkeen puitteissa voisi lähteä toteuttamaan, ota yhteyttä!

Jenni Savolainen

jenni.savolainen(at)kuudestaan.net

puh. 040-0513744.

Ajankohtaista

Pe 13.10.2017 klo 19 – 21.30

Tubettaja Miklu Back esiintyy Alavudella!

 

Youth Power -hankkeen tarkoituksena on nuorten aktivointi ja vapaa-ajan mahdollisuuksien sekä kansainvälisen yhteistyön lisääminen alueellamme.Youth Power -hankkeella pyritään saamaan nuoria mukaan oman kotiseutunsa kehittämiseen.