Päättyvä vuosi on nykyisen ohjelmakauden viimeinen ja uutta rahoituskautta vuosille 2021-2027 valmistellaan kovaa vauhtia. Samaan aikaan kun suunnitellaan uutta kautta, valmistellaan siirtymäkauden rahoitusta ja sen järjestelyjä. Siirtymäkausi alkaa keväällä 2021 ja tulee olemaan kestoltaan todennäköisesti kaksi vuotta.

Siirtymäkaudella käytössä ovat uuden kauden varat, mutta hankemuodot pysyvät nykyisenlaisina. Tavoitteena on, että kehittämistoiminta saadaan jatkumaan mahdollisimman sujuvasti kausien vaihtuessa.

Kuudestaan ry:n alueella (Alavus, Kuortane, Soini, Ähtäri) toimivat yhteisöt voivat jättää Hyrrä-järjestelmän kautta hakemuksia jatkuvasti. Hakemukset käsitellään hallituksen kokouksissa, kun Maa- ja metsätalousministeriö antaa siihen luvan. Kuudestaan ry:n verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa tiedotetaan, kun siirtymäkauden varat tulevat käyttöön.

Hakojärven tänä syksynä valmistuneet kuntoportaat on rakennettu Leader-rahoituksella. Aktiiviset hakojärveläiset ahkeroivat hankkeelle talkootyötä 400 tuntia. Aiemmista ohjelmakausien vaihdoksista tuttua katkosta rahoituksen hakuun ei ole luvassa, vaan hankerahoitusta on nyt ensi kertaa jaossa myös siirtymäkaudelle.