Drone, eli kauko-ohjaimella ohjattava kuvauskopteri, on kasvattanut suosiotaan vauhdilla viime vuosina. Suosion kasvaessa ja laitteiden kehittyessä dronen ostoon, käyttöön ja lainsäädäntöön liittyy paljon yksityiskohtia, joita on hyvä tietää ennen arvokkaan laitteen hankintaa.  Soinissa ja Ähtärissä on alkukesästä toteutettu kaksi drone-kuvauskurssia, joissa neljän tunnin aikana on tutustuttu laitteen käyttöön niin teoriassa kuin käytännössäkin. Kurssilla on käyty läpi esimerkiksi dronen lennättämisen perusteita ja sitä, millainen drone sopii mihinkin käyttötarkoitukseen.  Kurssien osallistujajoukko on ollut monipuolinen, laitteet ovat kiinnostaneet eri ikäisiä ja eri ammateissa toimivia. Dronea voidaan hyödyntää esimerkiksi maanviljelyssä tai metsätaloudessa, mutta yhtä hyvin yritysten markkinoinnissa. Myös valo- ja videokuvausta harrastaville drone tarjoaa kokonaan uusia kuvakulmia ja mahdollisuuden upeisiin maisemakuviin.

Dronekursseja tullaan järjestämään Kylille-hankkeen toimesta vielä kaksi kuluvan kesän aikana. Kouluttajana jatkaa drone-kuvauksen konkari Tomi Saarijärvi.  Myös tulevilla kurssikerroilla tullaan käsittelemään dronen lennättämisen perusteita, turvallisia toimintatapoja, säännöstöä, dronen kameran käyttöä ilmakuvauksessa sekä harjoittelemaan lentämistä käytännössä.

Alavudella ja Kuortaneella drone-kuvauskurssit pidetään elokuussa. Molemmille kursseille otetaan 12 osallistujaa. Kurssit ovat osallistujille ilmaisia. Alavudella kuvauskurssi pidetään keskiviikkona 14.8. klo 17-20.30 ja Kuortaneella torstaina 15.8. klo 17-20.30. Ilmoittautumiset sähköpostilla jaana.sippola@kuudestaan.net