Green Adventures-nuorisohanke mukana kesäleireillä

Hankekoordinaattorin kesäkuu oli positiivisella tavalla kiireinen ja tapahtumarikas. Sain vierailla alueemme kuntien järjestämillä kesäleireillä tavaten alueen lapsia ja nuoria, ihania nuorisotyöntekijöitä sekä leiriohjaajia.

Leirikesä starttasi Alavudelta, jossa ensimmäisenä oli vuorossa Vetiksen nuorisoleiri, tämän jälkeen päiväleirit nuorisotila Lymyn tiloissa sekä lopuksi Vetiksellä järjestetty murkkuleiri. Ähtärin kaupungin leirit järjestettiin Valkeisen Loman tiluksilla, Soinin leirit seurakunnan leirikeskuksella ja Kuortaneen leiriä vietettiin seurakunnan leirikeskus Torpalla. Kesäkuun viimeinen viikko vierähti Sepänniemen Lomakylässä, jossa järjestettiin yhdessä Töysän 4H- yhdistyksen kanssa lasten ja nuorten puuhaleiri.

Leirikesä starttasi Vetämäjärven maisemissa.
Luovuutta harjoiteltiin kun teimme Land Art-taidetta.

Lasten ja nuorten tavoittamista ja aktivointia

Kuudestaan ry:n nuorisohanketoimintaan on kuulunut jo useamman vuoden ajan yhteistyökuviot alueemme kesäleireillä. Pääjärjestäjinä toimivat kunnat ja seurakunnat. Hankekoordinaattori vierailee leireillä tuoden mukanaan ohjelmaa meneillä olevaan nuorisohankkeeseen liittyen.

Tänä vuonna Green Adventures-hankkeen tiimoilta leireillä muun muassa askarreltiin luonnonmateriaaleista, tunnisteltiin metsien yleisiä kasveja sekä käytiin läpi jokaisenoikeuksia. Lisäksi leireillä, joissa oli mukana yli 10- vuotiaita lapsia, harjoiteltiin yhteistyötaitoja leikkimielisesti kisaillen. Kilpailimme muun muassa siitä, ketkä kasaavat teltan sekä trangian, eli retkikeittimen, nopeimmassa ajassa. ”Virallisen” ohjelman lisäksi tietenkin leikittiin ja uitiin paljon.

Kaunis kiitos yhteistyöstä!

Kaiken kaikkiaan kesäkuun aikana sain tavata yhteensä yli 150 alueemme lasta ja nuorta!

Kesäleirit ovat osallistujille ikimuistoisia ja usein kuulinkin lausahduksia, että nämä ovat paras juttu koko kesälomalla! Oli ihana huomata, miten leiriläiset nauttivat yhdessäolosta sekä leirikeskusten luonnonläheisyydestä. Kuntien ja seurakuntien nuorisotyöntekijät tekevät kaikki työtään suurella sydämellä!

Kiitos leirikesästä Alavus, Kuortane, Soini, Ähtäri sekä Töysän 4H!

Teksti ja kuvat Sanni Rinne, hankekoordinaattori